Kalp Krizi Belirtileri Nelerdir?


Kalp Krizi Belirtileri Nelerdir
Sadece kalp hastaları değil. Kalbi ile ilgili bir sorun hissettiği zaman yani bir göğüs ağrısı olduğu zaman üşütme bile dese eğer normal bir polikliniğe gidemeyecek ise artan bir ağrı varsa mutlaka aramak lazımdır. Çarpıntı, göğüs ağrısı, baş dönmesinde araması gerekiyor. Bunlar çünkü çok önemli belirtiler. Baş dönmesi olduğu zaman da belki ritim problemi var. Ya çok hızlı çalıştırılır veya çok yavaş çalıştığında da aynı bulguları verir.
Kalp krizinin en önemli belirtisi göğüste baskı tarzında ağrıdır. Tabi şeker hastaları bu ağrıyı hissetmiyor. Onlarda da bir halsizlik fenalaşma hissi oluyor. Çoğu da zaten şekerini kontrol edebiliyor. Şekeri ile ilgili bir sorun yoksa onlarında gitmesi lazım hastaneye. Baş dönmesi, bayılacak gibi olması, aşırı halsizlik, ileri derecede nefes darlığı. Kalp pili takılı hastalarda eğer pil takılmadan önceki şikâyetleri oluyorsa mutlaka onların gitmesi lazım. Bazen az da olsa kalp pillerinde de arızalar oluşuyor.

Kalp Krizi Riski Varsa Ne Yapmalıyız?


Kalp krizi (enfarktüs) riskini azaltmak için kalp damar hastalığı gelişimi ile ilgili risk faktörlerini de tedavi ettirmek gerekmektedir. Sigara içmek kalp krizi açısından çok önemli bir risk faktörüdür. Bu nedenle sigaradan vazgeçmek lazımdır. Yine kan yağları yüksek olan hastaların erken dönemde öncelikle diyet ile tedavi edilmeye çalışılmalı. Sonrasında eğer lüzum görülürse kan yağlarını düşürücü ilaçlar da kalp krizi riskini azaltmaktadır.
Kalp krizi riski yüksek olan hastaların doktor ile diyalogları çok önemlidir. Düzenli doktor takipleri ile doktor lüzum gördüğü halde ilaçlarda değişikliklerle veya dozajlı değişikliğe gidebilir. Bu nedenle doktor kontrollerinin aksatılmaması gerekmektedir. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder