Bağışıklık Sistemi Nasıl Güçlendirilir?

Bağışıklık Sistemi Nedir


Tüm dünya çapında yaşanan şu zorlu günlerde virüse yakalanmamak için ya da yakalanmış olunsa bile en hafif şekilde atlatılması için pek çok kişi bağışıklık sistemini nasıl güçlendirebileceğini araştırıyor. Tabi ki illa haftada üç dört kez et yemeli pahalı meyveler ile beslenmeli gibi klasikleşmiş tavsiyelerde bulunmak doğru olmaz. Alan var alamayan var ayrıca bunlar artık ezberlenmiş cümlelerdir. Öncelikle bebeklerin ve yetişkinlerin bağışıklık sistemi farklı şekilde güçlenir. Bu detaya dikkat etmek gerekir bebeklerin bağışıklığını güçlendiren etken yetişkin de etki etmeyebilir.

Bebeklerde Bağışıklık Sistemi Nasıl Güçlendirilir?


Herkes bebeklerinin sağlıklı beslenmesini ve kolay kolay hasta olmamasını ister. Bunun için en başta imkan varsa bol bol bebeği emzirmek gerekir. Anne sütünde dünyanın hiçbir besininde bulunmayan besin değeri vardır ve bağışıklık sistemini ömür boyu güçlü tutmakta bire bir etkilidir. Bununla birlikte bebeğe illa dışarıda satılan organik yiyecekler ile ya da özel mamalar ile beslemeye gerek yok. Anne baba ne yiyorsa bebek onu yemeli. Çünkü. Bebeğin mikroba ve vücudunun alışık olmadığı gıdalara da ihtiyacı vardır. Özellikle sebze yemeklerini ve doğal ev yapımı içeceklerde bebek tanıştırılmalı ve alıştırılmalıdır.

Yetişkinlerde Bağışıklık Sistemi Güçlendirme


Yetişkinler bebeklerden çok farklıdır. Belli bir yaşa gelmiş kişiler kendini biraz yorarak ve sevse de sevmese de gwe türlü gıdadan beslenerek bağışıklık sistemini güçlendirebilir. Spor yapmak, hareket etmek, toz toprakla uğraşmak, sebzeye ve her türlü meyveye ağırlık vermek bağışıklık sistemini güçlendirir. Ev yapımı içecekler, sıkma meyve suları, mevsime uygun sebze ve meyve ile beslenmek gerekir. Sigara ve alkol gibi gıdaları olabildiği kadar az tüketmek gerekir. Hatta bağımlılık yoksa Hiç kullanmamak daha iyidir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder