Bağışıklık Sistemi Ve Önemi


Bağışıklık Sistemi ve Önemi


Bağışıklık sistemi vücudun dışarıdan ve içeriden gelen tüm tehlikelere karşı savunmasını sağlamakla görevli olan ve vücudun genel sağlık halinin korunmasından sorumlu olan sistemdir. Vücudun normal işleyişinde zararlı ve yararlı bakteriler mevcutken, bağışıklık sistemi bu bakterilerin zararına engel olur. Ancak bağışıklık sistemi zayıf düştüğünde vücudun basketi ve virüslere karşı direnci kalmaz.

 Peki  u dengenin korunması için güçlü bir bağışıklık sistemi için ne yapmalı ve vücudun dengesini korumalıyız? Antibiyotiklere mesafeli durmalı, yoğurt süt gibi besinleri fazlaca tüketmek, bakliyat hafta da birkaç kez tüketmeli, besin değeri yüksek olan balık kırmızı et ile beraber vitamin takviyesi ile güçlü bir bağışıklık sistemi için ne yapmalı sorusuna belki de en güçlü cevabı vermiş oluruz.  

Sağlıklı yaşamın devamlılığı sağlamak için bağışıklık sisteminin çok önemi olduğundan ve güçlü bir bağışıklık sistemi için ne yapmalı hususundan bahsedildi. Bağışıklık sistemine zarar durumlar ise, aşırı doz ilaç kullanımı, kızartma yöntemiyle pişirilen ürünlerin aşırı tüketimi, uykusuz kalmak, hareketsiz yaşam ile beraber stres ve üzüntü de bağışıklık sistemini zayıflatıyor.

Bağışıklık Sistemi Nasıl Güçlenir?


Havaların hızla soğuması ile birlikte bağışıklık sistemimizin güçlenmesi oldukça önemli olmaya başlamıştır. Peki, bağışıklık sistemi nasıl güçlenir? Mikropların, virüslerin kol gezmeye başladığı kış aylarında hasta olmamak için dikkat etmek ve bağışıklık sistemimizi sağlamlaştırmak zorundayız. Vücudumuzu güçlü kılmak için ilk yapmanız gereken şey uykunuzun düzenli bir hale gelmesidir. Günde en az 7 saat uyuyarak direncinizi artırmanız mümkündür. 

Yaşamınıza günlük basit egzersiz ve yürüyüşler ekleyerek, beslenme düzeninde hassasiyet göstererek, stresten uzak durarak, günlük c vitamini alarak, omega 3 gibi sağlıklı yağları tüketerek ve bol bol gülerek bağışıklığınızı güçlendirmeniz mümkündür. Kış aylarında sıkça hastalanmaktansa bu basit düzenlemeler ile gayet sağlıklı olabilirisiniz. Hayatınızı düzenleyerek vücudunuzun direnci artırarak hem sağlıklı hem de genç bir görünüme sahip olabilirsiniz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder