Lamina Diş Nedir


Lamine Diş Nedir


Lamina diğer bir adıyla lamine diş kaplama halk arasında yaprak porselen kaplama olarak bilinir.  Özellikle ön dişler için tercih edilen bir tedavi uygulamasıdır.  Son derece ince görüntüsü doğal olarak estetik bir gülüşü de beraberinde getirir. 

 Ancak lamine kaplama tedavisi görüntüde çok ince olmasına rağmen son derece dayanıklı ve dirençli bir yapıya sahiptir.  Ön dişlerde genellikle estetik kaygı ile yapılan tedavidir.  Estetik diş hekimleri tarafından uygulanan ve çok başarılı sonuçlar veren bir tedavidir.  Ağız içi bakımını düzenli yapan hastalarda uzun ömürlü kullanım olanağı sağlar.

Kompozit Lamina Nedir?


Kompozit lamina doğal dişin üst yüzeyinin porselen ile kaplanması işlemidir.  Kompozit lamine genellikle ön dişlerdeki görüntü bozukluklarını ortadan kaldırmak için tercih edilir.  Bu görüntü bozuklukları dişlerdeki renk değişikliği kırık çarpık dişler gibi sorunları tamamen ortadan kaldırır.  Çok kısa sürede tek seansta uygulanan bir tedavidir. 

 Ancak lamine kaplama uygulanmadan önce dişlerdeki herhangi bir tedavi edilecek çürük veya dolgu gibi tedaviler yapıldıktan sonra uygulanır.  Lamine kompozit tedavisinde ön dişler estetik olarak restore edilmiş olur.  Ağrı ve acı hissedilmeden doğal dişlerin yapısı bozulmadan çok hafif bir aşındırma ile tedavi gerçekleştirilir.  

Porselen Lamine


Porselen lamine özellikle son yıllarda estetik diş hekimliğinde çok yaygın olarak kullanılan bir yöntemdir. Diş aralıklarında açıklık olan ve bozukluğu olan görüntü olarak rahatsız edici durumda olan dişlere uygulanır. 

 Bu tedaviye diş restorasyonu da denilebilir.  Son derece ince yaprak porselen adı verilen ince porselen diş yüzeyine yapıştırılması ile gerçekleştirilir.  Kısa sürede ağrısız ve acısız bir estetik gülüş kazandırılmış olur.  

Lamina Diş Kaplama Kimlere Uygulanır?


Lamine diş kaplama ön dişlerde aralık bulunan hastalara sigara ve kahve gibi diş rengi değişmiş olan dişlere,  dişlerde çarpıklık olan hastalara,  kırık dişlere dolgu veya kanal tedavisi sonrasında renk değişikliğine uğramış dişlere uygulanan bir tedavidir.

Lamina Diş Tedavisi Kimlere Yapılamaz?


Lamina diş tedavisi 18 yaşını doldurmuş olan fiziksel gelişimini tamamlayan her kişiye yapılabilir.  Ancak lamine yaptıran kişilerin tırnak yeme alışkanlığının olmaması gerekir.  Sert cisimleri ısırma alışkanlığı olan kişilere yapılmaz.  Ayrıca ciddi anlamda diş eti çekilmesi olan hastalar bu diş tedavisini yaptıramazlar.

Diş Tedavisi Güvenli Bir Tedavi Midir?


Öncelikle çok ince porselenden yapılmış olması sebebiyle insanların kafasında dayanıksız bir diş tedavisi olduğu izlenimi verebilir.  Ancak ince bir porselen olmasına rağmen yapıştırıldığı andan itibaren güçlü bir direnç gösteren tedavidir.  Dolayısıyla kendiliğinden düşmez.  Porselen lamine kaplamaları ancak diş hekimi çıkartabilir.  Dolayısıyla kendiliğinden düşmesi kırılması mümkün değildir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder