Sorunsuz Taşınma İçin Bu Önerilere Göz Atın


Evden Eve Nakliyat

Taşınma işlemleri yorucu ve meşakkatli olmaktadır. Daha hızlı ve sorunsuz hale getirmek için profesyonel taşıma hizmeti almanız daha faydalı olacaktır. Ancak taşıma firmalarına gelinceye kadar da sizin de yapmanız gereken bazı püf noktalar bulunuyor. Bunlara dikkat ettiğiniz sürece taşınma işlemlerinizi sorun çıkmadan kısa sürede yeni adreslerine ulaşacaktır.

  Kusursuz Bir Taşınma Süreci İçin Taşınma Süresi Çok Önemli


 Taşınma süresinde sorun yaşamak isteyenler günler öncesinden kendisine bir taşınma süresi ve planı yapmalıdır. Planda ilk önce taşıma firması ile görüşme sağlayarak taşıma günü ve saati belirlemelidir. Daha sonrasında ise taşınacağın evin ya da iş yerinin temizliği ihtiyaç duyuyorsa tadilatı gibi işlemleri yaparak mekânı yaşanacak hale getirmelidir. Mesela taşınmasınız iki afta kala bir süre varsa bu süre de kendinize giyeceğiniz kadar kıyafet ayarlayıp diğer giymediklerinizi elbise hurçları koliler ya da kilitli poşetlere katlayarak istifleyin. Yine aynı şekilde kullanmadığınız tabak ve bardaklarınızın de sargı kağıtlar ile sarıp kolilere paketlerin ve üzerinde ne olduğunu da not etmeyi ihmal etmeyin.

 Eşya Kayıpları Yaşamamak


 Oda oda sırası ile topladığınız eşyalarınızın taşınma sırasında hasar görmesini ya da kaybolmasını istiyorsanız bu işi mutlak işin uzmanlarına bırakmalısınız. Bu sayede hem ihtiyacını olan koli ve ambalaj malzemelerini taşıma firmasında temin edecek hem de kişisel eşyalarınız hariç mobilya oturma gurubu ve benzeri gibi eşyalarınızı taşıma firmalarınız uzman marangozları tarafında dikkatli bir şekilde de-montajını yaptırıp yeni adresinde kurulumunu onlara yaptırabileceksiniz.

 En Son Hangi Eşyalar Toplanmalı


 Taşınma sürecinde en sona halı ve perde gibi ev tekstil ürünleriniz toplamalısınız. Halılarınızın yeni yaşam alanınıza temiz gitmesi için halı yıkama şirketlerine vererek yıkamasını sağlayabilirsiniz. Bunu da taşınma gününüzden bir gün önce yapmanız gerekir. Perdelerinizi de kilitli poşetlere koyun ve yeni adresinde pencerelere yıkayarak montaj edin.

 Aboneliklerinizi ve Adres Değişikliği işleminizi


 Oturduğunuz evde taşınırken mutlaka elektrik, su, doğal gaz internet gibi aboneliklerinizi kapattırıp yeni adreslerinize aldırmanız gerekir. Ancak bunları yapmadan önce adres değişikliği işlemini yapmanız gerekmektedir. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder