Diş Teli Tedavisi Nasıl Yapılır?

Diş teli tedavisi

Diş teli tedavisi dişlerinin görüntüsünden ve yapısından rahatsız olan kişilere uygulanan bir tedavidir. Süreç olarak bakıldığında uzun süren ancak çok başarılı sonuçları olan bir tedavi yöntemidir. Kemik yapısı gelişimini tamamlamış olan her yaştan bireye rahatlıkla uygulanabilir. Ortodontik tedavi öncesinde bir hazırlık süreci vardır. Hazırlık süreci tamamlandıktan sonra dişlerin üzerine özel yapıştırıcı kullanarak braketler yerleştirilir. 

Yerleştirilen braketlerin arasından tel gergin bir şekilde geçirilir. Telin gerginliği sonucunda dişlere istenilen yönde hareket etme imkanı tanınır. Diş teli tedavisi ortalama olarak18-24 ay arasında sürmektedir. Bu süre sonunda istenilen sonuç elde edilemezse tedavi devam eder. Doğuştan var olan çene rahatsızlıkları, çarpık diş, diş şekillerinin bozuk olması ve dişler arasındaki boşluklar bu tedavi yöntemi ile giderilebilir.

Diş Teli Tedavisi Öncesi Hazırlık


Diş teli tedavisinde en önemli aşama hazırlık aşamasıdır. Bu aşamada uygulanan tüm tetkikler tedavinin yönünü belirler. İlk olarak görüntüleme tetkikleri uygulanır. Bu işlem sonrasında ağız ve çene kemiğinin yapısı görülür. Damak içerisinde var olan dişler, eksik dişler ve hareket etmesi gereken dişler belirlenir. Hastanın ağız içi bakımı yapılır. 

Tel tedavisi uzun süreli olduğu için ağız bakımı detaylı bir şekilde yapılmalıdır. Ağız içerisinde var olan çürük ve diş taşı gibi problemler giderilir. Diş minesi üzerinde oluşan plaklar temizlenir. Çekilmesi gereken fazla dişler varsa mutlaka diş çekimi yapılır.  Bu işlemler tamamlandıktan sonra hasta diş teli tedavisi için uygundur.

Diş Teli Tedavi Fiyatları


Diş teli tedavisi fiyatları belirlenirken bazı kriterler göz önüne alınır.  Tedavinin süresi, kullanılan braketlerin ham maddesi, telin markası, tedavi öncesinde uygulanan hazırlık maliyetleri ve tedavinin yapıldığı merkezin konumuna göre değişiklik göstermektedir. Merkezin konumu tedavi maliyetlerinin artmasında büyük rol oynar. Ortodonti tedavisini uygun fiyatlarda alabilmek için mutlaka merkez araştırması yaptırmanızı tavsiye ediyoruz. 

Aksi halde yüksek maliyetlerde para ödeyebilirsiniz. Genel olarak bakıldığında ortodonti tedavisinin maliyeti yüksektir. Tedavi sonucunda başarı oranı yüzde yüz olduğu için maliyeti çok göz önünde bulundurulmaz.

Diş Teli Tedavisi Nasıl Yapılır? ve tüm merak ettikleriniz için dentbalat.com u ziyaret edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder