Kusursuz Makyaj İçin Tüyolar

Kusursuz Makyaj İçin Tüyolar


Makyaj yapılırken dikkat edilmesi gereken çok sayıda unsur vardır. Kusursuz yapılan bir makyaj, kadınların yüzünde bulunan birçok kusuru kapatmayı başarır. Uygunsuz teknikler ile makyajlar, kusurları örtmediği gibi oldukça da yapay bir görünüme sahip olur.  Kadınları olduklarından yaşlı gösteren yanlış makyaj teknikleri, doğru teknikler ile uygulanırsa kadınları harika bir görünüme kavuşturur. Bunun yanı sıra cilde zarar vermeyen ürünler tercih edileceği için, uzun dönemde yaşlılık belirtilerine engel olur.

Fondöten Ve Pudra Önerileri

Kusursuz makyaj elde etmek için en önemli adım fondöteni doğru uygulamaktır. Yüzde makyajın görünümünü etkileyen en temel nokta fondötenlerdir. Cilde uygun renkte fondöten seçilmediği zaman, diğer uygulamalar ne kadar kusursuz olursa olsun, cilt doğal olmaktan çıkar. Bu nedenle fondöten rengi çok önemlidir. Cildin kendi renginde veya bir ton daha koyu olacak şekilde fondötenler tercih edilmelidir. Açık tonlar ciltte kendini belli eder.

İlgili Haber : Sivilce Kapama

Fondöten, cilde ince bir tabaka halinde sürülmelidir. Kalın uygulanan fondötenler yüz hatlarında birikme yaparak çizgi oluşturur. Ayrıca kalın sürüldüğü için en uzak mesafeden bile yüzde fondöten olduğu anlaşılır. Fondöten cilde uygulanırken, bir sünger veya fırça yardımı ile uygulanmalıdır. El ile yapılan uygulama işlemlerinde fondöteni ince bir tabaka halinde sürmek mümkün olmaz. Sürme esnasında ele de fondöten bulaşacağından, iki kat fondöten harcanmasına neden olur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder