Prematüre Bebek Nasıl Bakılmalı

Prematüre Bebek Nasıl Bakılmalı



Türkiye’de her yıl ortalama 250 bin bebeğin prematüre olarak dünyaya geldiğini biliyor muydunuz.  Bugünün tıp teknolojileri geçmiş yıllarla kıyaslandığında prematüre doğan bebeklerin yaşam oranlarını artırsa da halen prematüre ölümler yaşanmaktadır.
Prematüre doğumlarda doğum ne kadar erken gerçekleşirse risk oranı o oranda artmaktadır. Bakımları konusunda daha özenli davranılması gereken prematüre bakımı konusunda önerilerimize göz atın;

Enfeksiyon Sorununa Tedbir Alın

Prematüre bebeklerin akciğerleri normal doğmuş bebeklere göre gelişmemiştir. Bebekteki bu durum olası solunum sistemi rahatsızlıklarını tetikler. Enfeksiyon riskleri ise, zamanında doğan  bebeklere oranla çok daha yüksek. Tüm bu nedenler dolayısı ile prematüre bebekler sıkı bir doktor takibinde büyütülmelidir.

Anne Sütünü Asla İhmal Etmeyin

Tüm bebeklerin gelişimi için önem taşıyan anne sütü prematüre bebekler için hayati önem taşımaktadır. Anne sütü içerisinde bulunan besin ve mineral değerleri bebeğinizi hızla gelişmesine ciddi oranda katkı sağlayacaktır. Diğer bir ifade ile anne sütü gelişmek için çaba harcayan çocuğunuz için eşsiz bir değerdir.  Ayrıca anne sütü ile beslenen bebekler enfeksiyon ve bağırsak rahatsızlıklarına karşı daha korunaklı olurlar.

En Riskli Dönem İlk 3 Yıl

Prematüre Bebek bakımında hastaneden eve geldikten sonraki süreçten itibaren ilk 3 yıl beslenme, korunma, konuşma , kas sisteminin gelişimi, çocuğun zeka yaşının takibi, davranış bozuklukları yakın gözlem gerektirmektedir. 

Bir Başka Haberimiz  : Bağışıklık Sistemi


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder