Sağlıklı Bir Cilt İçin Altın Kurallar

Cilt Bakımı


Yaşadığımız yüzyılda stresli iş hayatlarımız, sürekli tempolu bir yaşamın parçası olmak hem beden hem ruh sağlığımızı olumsuz yönde etkiliyor. Tüm bu etkilerin en büyük yansımalarını cildimizde görüyoruz.

Uzmanlar olumsuz yaşam koşullarının kişilerin cilt tiplerini daha kuru olmasını sağladığını hatta nemsiz,soluk ve sağlıksız bir görünüm kazandırığını söylüyor. Bu aşamada cildi korumanın en önemli silahlı dengeli ve sağlıklı beslenmekten geçiyor. Daha sonra elbette cilt tipine uygun kaliteli ve doğru ürün kullanımı geliyor.

Canlı ve sağlıklı görünen bir cilde sahip olmak istiyorsanız, öncelikle cildinizi düzenli olarak temizlemeli , cilt üzerinde birikmiş ölü hücrelerden arındırmalı, ve bir cilt uzmanından destek alarak cilt tipinize en uygun cilt ürününü seçmelisiniz.

Hassas Cildi Olanlar Nasıl Beslenmeli?

Hassas cildi olanlar özellikle hangi besinlerin ciltlerinde kızarıklık ve alerjik reaksiyon yaptığını saptamaları oldukça önemlidir. Özellikle inek sütü, yumurta, çilek, yer fıstığı gibi ve paketlenmiş hazır işlenmiş ürünler alerjik reaksiyon gösterebilir. Yeşil çayda bulunan Epigallocatechin gallat adı verilen bir madde özellikle ciltteki kızarıklığın alınmasında çok yardımcı olmaktadır. 

Yine soya bizim için oldukça yardımcı olabilir hassasiyetin engellenmesi için. Çünkü soyanın içerisindeki mineraller ve proteinler özellikle ciltteki pigmentasyonun düzenlemesini sağlamaktadır. Lekesiz bir görünüme kavuşmaya yardımcı olur. Bu nedenle aslında ara öğünlerde yağsız süt yerine soya sütü ile yapılmış bir latte ya da soya filizi eklenmiş bir salata cildin pürüzsüz görünümü ve hassasiyetin azaltılmasına yardımcı olacaktır. 

Bunula birlikte hassas cildi olanlar mutlaka çinkodan faydalanmalılardır. Çinko kaynakları arasında olan deniz ürünleri istiridye, yumurta, mantar, et, tavuk gibi alternatifler ve kuru baklagiller mutlaka beslenmelerinde yer almalıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder