Sivilce Kapama ve Geçirme Yöntemleri


Sivilce Kapama ve Geçirme Yöntemleri



Özellikle bayanlar sivilceleri yok etmek ve sivilcelerini kapayabilmek için çok farklı teknikler ve yöntemler uygulamaktadır. Sivilceleri yok etmek için uygulanan bu yöntemlerin bazıları faydalı sonuçlar verirken, bazı yöntemler ise sivilceleri geçirmediği gibi aynı zamanda sivilcelerin daha da artmasına neden olmaktadır. İşte bu yazı ile sivilceleri yok etmek hakkında doğru ve yanlışları öğreneceksiniz.

Tam bir kapatıcı ürün kullanın. Düğün, sunum, toplantı gibi önemli günler için tam kapama özellikli ince tabakalı sivilce kapatıcısı kullanın. Çok az ürünle maksimum sonuç veren bir ürün seçin.
Çok açık ya da çok koyu bir tonda kapatıcı fondöten ile dilediğiniz görünümü verin. Cildinizle eşleşen özel bir tonu yakalayın. Kenar, köşe ve çizgileri iyi rötuşlayın.

Şişen sivilceleri buzla indirin. Bir dakika kadar hafifçe buz uygulayın. Tahriş olmaması için uzun süre tutmayın. Fazlası kızarıklık yapabilir.

Sivilcenizi asla sıkmayın oynamayın. İyileşme süresini uzatır. Enfeksiyon ve yara izi riskini artırır.
Kimyasal peeling ve tedaviler kısa sürede akneleri kötüleştirebilir. Özel günler için anlık çözümler hızlı ve aceleci tedavi şekilleri iyi gelmeyecektir. Birkaç hafta önceden tedaviye başlayın.
Kükürt bazlı bir krem kullanın. Akne ilaçları özellikle benzoil peroksit ya da kükürt ve rezorsinol lekeleri en aza indirir.

Ortikosteroid enjeksiyonları deneyin. Dermatolog önerisi üzerine büyük akneler için iğne tedavisi uygulanabilir.

Diş macunu uygulamayın. Akneyi aksine daha da kötüleştirir. Alerjik reaksiyonlara neden olur.
Çay ağacı yağı deneyin. Çay ağacı bakterileri öldürür, akne gibi tahrişleri önler. Seyreltilmiş şekilde cilde uygulanır önce küçük bir alanda deneyin.

Aksesuarla kamufle etmeyin. Isı ve sürtünme akneyi kötüleştirir. Gizlemeye çalışmayın.
Aspirin uygulamayın. Ezilmiş aspirinle evde ilaç yapmak çare değil. Cildi rahatsız edebilir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder