Genel kapsamda hayır lokması nasıl yapılır, bu yiyecek; tuz, şeker, su, un ve maya ile hazırlanarak kızgın yağda kızartılır. İsteğe göre tuzlu ya da tatlı bir şekilde lokma döktürmek mümkündür. Sıkma torbasının içerisinde hamur döküp ardından eşit şekillerde düzgün bir şekilde dökülen lokmalar kimi zaman halka şeklinde olarak da yaptırılabilir. Düğünlerde genel olarak halka şeklinde tatlılar ya da lokmalar tercih ediliyor. İç malzemelerin bütünü bir araya getirilerek hamur yoğurulur sonrasında mayalanır. Devamında ise tatlı lokma yapılacaksa şerbet hazırlanır.
Tuzlu
lokmalar için şerbeti ihtiyaç yoktur. Kızgın yağda iyice kızartılan hamurlar
eğer tatlı olacaksa soğuk şerbetin içerisine atılır ve şerbetini iyice çekmesi
beklenir sonrasında uygun kaplara konularak dağıtıma hazır hale getirilir.
Tuzlu lokmalar kızgın yağın içerisinden çıkartıldıktan sonra direkt olarak
servise hazırdır.
Hayır Lokması Yapımı
Bilindiği
gibi hayır lokması nasıl yapılır bu
yiyecek hazırlanışı son derece pratik ve basit bir şekilde olan bir yiyecektir.
Son zamanlarda hayır işlemek için lokma döktürmek sıkça karşılaşılan ve çok
tercih edilen bir durum olmuştur. Bu lokmalar fiyat olarak diğer tatlılar ile
karşılaştırıldığında çok daha uygundur. Özel günlerde sevap kazanmak için
dağıtılan hayır lokmaları genellikle cami çıkışında meydanlarda caddelerde ya
da mahalle aralarında pişirilerek dağıtılır. Pişirildiği andan itibaren
dağıtılmaya başlanan hayır lokması temiz şartlarda ve güvenli bir şekilde
üretilmelidir.
Aynı
zamanda hayır
lokması nasıl yapılır sorusunda, üretim yapılırken sunum
ve pişirme işlemlerini yapan tüm çalışanlar önlük eldiven bone maske gibi tüm
temizlik ekipmanlarını da kullanmalıdır. Piyasada hayır lokması konusunda
hizmet veren pek çok firma vardır. Bu firmalar arasından kaliteli titiz ve güvenilir
hizmet sunan bir firma seçerek hayır lokması döktürebilir ve dağıtabilirsiniz.