Hayır lokması Nasıl Yapılır?

Genel kapsamda hayır lokması nasıl yapılır, bu yiyecek; tuz, şeker, su, un ve maya ile hazırlanarak kızgın yağda kızartılır. İsteğe göre tuzlu ya da tatlı bir şekilde lokma döktürmek mümkündür. Sıkma torbasının içerisinde hamur döküp ardından eşit şekillerde düzgün bir şekilde dökülen lokmalar kimi zaman halka şeklinde olarak da yaptırılabilir. Düğünlerde genel olarak halka şeklinde tatlılar ya da lokmalar tercih ediliyor. İç malzemelerin bütünü bir araya getirilerek hamur yoğurulur sonrasında mayalanır. Devamında ise tatlı lokma yapılacaksa şerbet hazırlanır.

Tuzlu lokmalar için şerbeti ihtiyaç yoktur. Kızgın yağda iyice kızartılan hamurlar eğer tatlı olacaksa soğuk şerbetin içerisine atılır ve şerbetini iyice çekmesi beklenir sonrasında uygun kaplara konularak dağıtıma hazır hale getirilir. Tuzlu lokmalar kızgın yağın içerisinden çıkartıldıktan sonra direkt olarak servise hazırdır. 

Hayır Lokması Yapımı 

Bilindiği gibi hayır lokması nasıl yapılır bu yiyecek hazırlanışı son derece pratik ve basit bir şekilde olan bir yiyecektir. Son zamanlarda hayır işlemek için lokma döktürmek sıkça karşılaşılan ve çok tercih edilen bir durum olmuştur. Bu lokmalar fiyat olarak diğer tatlılar ile karşılaştırıldığında çok daha uygundur. Özel günlerde sevap kazanmak için dağıtılan hayır lokmaları genellikle cami çıkışında meydanlarda caddelerde ya da mahalle aralarında pişirilerek dağıtılır. Pişirildiği andan itibaren dağıtılmaya başlanan hayır lokması temiz şartlarda ve güvenli bir şekilde üretilmelidir.

Aynı zamanda hayır lokması nasıl yapılır sorusunda, üretim yapılırken sunum ve pişirme işlemlerini yapan tüm çalışanlar önlük eldiven bone maske gibi tüm temizlik ekipmanlarını da kullanmalıdır. Piyasada hayır lokması konusunda hizmet veren pek çok firma vardır. Bu firmalar arasından kaliteli titiz ve güvenilir hizmet sunan bir firma seçerek hayır lokması döktürebilir ve dağıtabilirsiniz.  İstanbul Lokma Döktürme Fiyatları   bilgi için   sitemizi ziyaret edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder