Lazer diş beyazlatma

Dişlerinizi aydınlatmak için lazer diş beyazlatma kullanmak diş estetiğinizi iyileştirmenin harika bir yoludur. Size sağlıklı ve genç bir gülümseme verebilecek hızlı ve kolay bir işlemdir. Ancak randevu almadan önce bu tedavinin artılarını ve eksilerini bilmelisiniz.

 

Prosedür, diş etlerinizi bir bariyerle kaplayan bir diş hijyenisti diş törpüleme veya diş hekimini içerir. Bu koruyucu tabaka, beyazlatma jeli ile herhangi bir doğrudan teması engeller. Jelin diş etlerini yakmamasını sağlamak için de kullanılır.

 

Lazer diş beyazlatmanın bir diğer avantajı da tek bir randevuda uygulanabilmesidir. Bu, yıllarca birikmiş renk bozulmasını kısa sürede giderebileceğiniz anlamına gelir.

 

İşlem sırasında dişleriniz temizlenir ve hazırlanır. Beyazlatma jelini etkinleştirmek için özel bir dental ışık kullanılır. Beyazlatma jeli hidrojen peroksit içerir.

 

Kompozit dolgular

Amalgamlarla karşılaştırıldığında, kompozit dolgular diş hasarını onarmak için daha ince ve çekici bir seçenektir. Ayrıca daha çok yönlü ve dayanıklıdırlar. Uygun bakım ile 10 yıla kadar sürebilirler.

 

Kompozit dolgular, şekillendirilip dişe yapıştırılan plastik ve cam karışımından yapılır. Bu dolgular dişin doğal rengine uyacak şekilde renklendirilebilir. Malzeme ayrıca kalan diş yapısının yalıtılmasına da yardımcı olur.

 

Metal alerjisi olanlar için kompozit dolgular mükemmel bir seçimdir. Küçük diş düzensizliklerini düzeltmek için de kullanılabilirler. Ayrıca birçok diş hekimi tarafından estetik nedenlerle tavsiye edilmektedir.

 

Kompozit dolgular genellikle tek randevuda tamamlanır. İşlem, etkilenen bölgenin lokal anestezi ile uyuşturulmasını içerir. Diş hekimi daha sonra dişin çürümüş veya hasar görmüş kısmını çıkarır. Daha sonra diş hekimi dişin yüzeyini düzeltir.

 

Yapıştırma

Yontulmuş bir dişi düzeltmenin hızlı, uygun maliyetli bir yolunu arıyor veya tam bir gülümseme makyajı düşünüyor olsanız da, kozmetik yapıştırma yardımcı olabilir. Dişinizin yüzeyine diş renginde bir kompozit reçine uygulanır ve ardından özel bir ışıkla kürlenir.

 

Kozmetik bonding, dişlerinin görünümünü iyileştirmek isteyenler için idealdir ancak diğer restoratif materyaller kadar dayanıklı değildir. Dişler arasındaki boşlukları doldurmak, aşınmış dişleri düzeltmek veya sarı dişleri beyazlatmak için kullanılır.

 

Kozmetik yapıştırma, diğer kozmetik diş hekimliği prosedürlerine göre daha az invazivdir ve tek bir muayenehane ziyaretinde tamamlanabilir. Ayrıca diğer seçeneklerden daha ucuzdur ve sigorta kapsamında olabilir.

 

Kozmetik yapıştırma işlemi dişlerinizi iyice temizleyerek başlar. Bu, plak, hafif yüzey lekeleri ve yiyecek birikiminin çıkarılmasını içerir.

 

Morfopsikoloji

UCSF Dental Center, Bay Area Dental Society ve California Dental Association'dan diş uzmanlarından oluşan bir ekip, en son teknolojiyi kullanarak, çeşitli diş anomalileri olan sekiz hastanın dişlerini ve diş etlerini test etti. Test, hastaların genel diş sağlığı hakkında bir anket ve ağız dişsizliklerinin kısa bir incelemesini içeriyordu. Bu şaşırtıcı derecede küçük bir çalışma, ancak birçok gizli mücevheri ortaya çıkaran bir çalışma.

 

Literatürde yapılan bir araştırma, diş ve diş etlerinin morfpsikolojisinin düşünülenden biraz daha nüanslı olduğunu ortaya koydu. Yukarıda bahsedilen dişler ürkütücü derecede simetrikken, morfosomatik değildi. Bu, kısmi dişlenmeleri olan hastalarda veya hatta değişen derecelerde dental anomalileri olan hastalarda morfosomatik mevcut olmadığı anlamına gelmez.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder