Sağlıklı İlişki İçin Sağlıklı Cinsellik Önemli

 

Sağlıklı İlişki İçin Sağlıklı Cinsellik Önemli

Sağlıklı bir ilişki için kadınlarda Vajinismus problemi oldukça zararlıdır. Çünkü; Cinsel ilişkiye girmeyi etkileyen bu problem, kişilerin arasındaki bağı zayıflatmaktadır. Düzenli cinsel ilişki yaşayamayan çiftlerin sağlıklı bir ilişkisi olması da beklenemez.

Vajinismus Nedir?

Halk arasındaki “İlk gece korkusu” adına sahip olan Vajinismus problemi, hastanın isteği dışında gelişen bir rahatsızlıktır. Kadın cinsel organında yer alan pelvik kasları, ilişki sırasında kasılarak penisin girmesini engellemektedir.

Bu durum, yüksek oranda psikolojik olarak kaynaklanmaktadır. Fakat %10 gibi küçük bir oranda olsa, fiziksel nedenlerden de kaynaklanabilir.

Vajinismus nedeniyle kadının kendi cinsel organından iğrenmesi veya nefret etmesi gibi durumlar yaşanabilir. Buna ek olarak cinsel birleşmenin olacağı sırada kadının partnerini herhangi bir şeyle engellemesi de Vajinismus belirtileri arasında yer almaktadır.

Vajinismus En Çok Kimlerde Olur?

·         Çevresinde bulunan insanların sert bir şekilde dini kural uyguladığı kişilerde,

·         Geçmiş bir tarihte cinsel tacize uğrayan kişilerde,

·         Ahlaki kurullar açısından oldukça katı bir şekilde yetiştirilen kişilerde daha sık görülmektedir.

Vajinismus Nasıl Tedavi Edilir?

Vajinismus tedavisi için doktora başvurması gereken kişilerin bu durumdan çekinmesine gerek yoktur. Çünkü; Hiçbir rahatsızlık çekinilmesi gereken bir durum değildir. Toplum baskılarının dışına çıkabilen kadınlar, bu sıkıntı için doktora gittiğinde ilk olarak fiziksel olarak muayene edilecektir.

Fiziksel tedaviden birçok hastanın çekindiği görülmüştür fakat bu durumdan çekinilmemesi gerekir. Çünkü fiziksel muayene sadece bakılarak yapılmaktadır. Bu muayenenin yapılış amacı, vajinadan kaynaklı bir sorun olup olmadığını anlamaktır.

Tedavisi oldukça basit olan bu problem, sadece kadının terapi görmesi ile halledilecek bir durum değildir. Vajinismus sıkıntısı çeken kadının yanı sıra, partnerinin de terapilerde olması, hem kadına güç verecek hem de problemlerin erkek gözünden anlatılması sağlanacaktır.

Bu sayede partnerine destek olan erkek, tedavi sürecini kısalttığı gibi, eşinin bu konuda kendine olan güveninin de artmasına neden olacaktır.

Vajinismus tedavisi hakkında bilinen en büyük yanlış, kendi kendine geçeceğinin düşünülmesidir. Bu sıkıntı, psikolojik olarak ortaya çıktığı için kendiliğinden geçmesi mümkün değildir. Kesinlikle bu alanda uzman bir doktorun yardımı alınmalıdır.

Kendiliğinden geçmesi beklenildiği durumlarda ömür boyu kalan bir problem olabilmektedir.

Sağlık İlişkide Vajinismus Etkileri Nelerdir?

Vajinismus sıkıntısı çeken bir kadının eşi, bu duruma tolerans göstermelidir. Eğer bu problemin olduğu eş tarafından fark edildiyse, ikisinden biri doktora başvurulması gerektiğini söylemeli ve bunu gerçekleştirmelidir.

Kadın tarafından fark edilen bu durum, erkek tarafından fark edilmediyse, erkeğin bu durumu belli bir süre iyi karşıladığı gözlemlenirken, bu süreden sonra kadından soğuduğu durumlar olabilmektedir.

Evliliğin önemli bir parçası olan cinsellik, tam anlamıyla yaşanamadığı zaman çiftler için çeşitli problemler açabilmektedir. Vajinismus tedavisi olmak için doktora başvurmayan kadınların içerisinde bulunduğu ilişki ya da evlilik, zamanla yıpranarak bitebilmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder